Fietsstraatzone in het centrum

17
nov
2020

Fietsen en wandelen beleven een revival in coronatijden. We zitten al zoveel in ons
kot dat een frisse neus halen in de buurt of regio altijd deugd doet. Per fiets naar onze centrumstraten is het logische vervolg van deze gezonde reflex.

In de fietsstraatzone zijn nog altijd auto’s toegelaten. Maar alle motorvoertuigen
mogen fietsers niet inhalen. Fietsers mogen er ook naast elkaar rijden. Motorvoertuigen mogen niet sneller rijden dan 30 km/u, maar dit was in het verleden al zo met de invoering van de zone 30 in het centrum. De richting waarin fietsers mogen rijden, is niet gewijzigd met het invoeren van de fietsstraatzone. Zo mag je in de Hoenderstraat, Stationsstraat en Fl. Leirensstraat als fietsers net als de motorvoertuigen maar in één richting rijden.

De fietsstraten zijn eenvoudig te herkennen door de officiële verkeersborden en de speciale stroken op de rijweg. Ze zullen alle fietsers (maar vooral de zeer jeugdige en wat oudere fietsers) een veiliger gevoel geven.

Deze vlotte verbinding is een zegen voor zachte weggebruikers die zich verplaatsen tussen een aantal belangrijke punten: o.a. fietsbrug, bibliotheek, site Cordonnier,
station, winkelstraten. Wetteren wordt zo een veel fietsvriendelijkere gemeente en we kijken er naar uit om nog meer Wetteraars op de fiets te zien binnenkort. Het wordt een logische stap om naar school te gaan, om te winkelen, om naar je werk te gaan en om binnenkort weer een terrasje te doen...

Fietsstraatzone

Contactinfo